傻大方


首页 > 知识库 > >

高考|高考英语二轮复习第三部分阅读理解专题能力训练十五阅读理解六


按关键词阅读: 能力 专题 复习 二轮 高考 十五 训练 理解 阅读 部分 第三 英语

1、专题能力训练十五阅读理解(六)A(2017天津耀华中学一模,B)It all began with a stop at a red light.Kevin Salwen was driving his 14-year-old daughter,Hannah,back from a sleepover.While waiting at a traffic light,they saw a black Mercedes Coupe on one side and a homeless man begging for food on the other.“Dad,if that man had a。

2、less nice car,that man there could have a meal.”Hannah protested.The light changed and they drove on,but Hannah was too young to be reasonable.She pestered(纠缠) her parents about inequity,insisting that she wanted to do something.“What do you want to do?”her mom responded.“Sell our house?”Warning!Nev 。

3、er suggest a grand gesture to an idealistic teenager.Hannah seized upon the idea of selling the luxurious family home and donating half the proceeds(收入) to charity,while using the other half to buy a more modest replacement home.Eventually,thats what the family did.The projectcrazy,impetuous(鲁莽的) an 。

4、d absolutely inspiringis written down in detail in a book by father and daughter scheduled to be published next month:The PowerofHalf.Its a book that,frankly,Id be nervous about leaving around where my own teenage kids might find it.An impressionable child reads this,and the next thing you know your 。

5、 whole family is out on the street.At a time of enormous needs in Haiti and elsewhere,when so many Americans are trying to help Haitians by sending everything from text messages to shoes,the Salwens offer an example of a family that came together to make a differencefor themselves as much as the peo 。

6、ple they were trying to help.In a column a week ago,it described neurological(神经学的) evidence from brain scans(扫描) that unselfishness lights up parts of the brain normally associated with more primary satisfaction.The Salwens experience confirms the selfish pleasures of selflessness.Mr.Salwen and his 。

7、 wife,Joan,had always assumed that their kids would be better off in a bigger house.But after they downsized,there was much less space to retreat to,so the family members spent more time around each other.A smaller house unexpectedly turned out to be a more family-friendly house.【语篇导读】这是一篇记叙文 。
文章介绍了H 。

8、annah要求父母把家里奢华的房子卖掉,将其中一半的钱捐赠给慈善机构,结果一家人在比之前住的小一点的房子里关系却更加亲密的故事 。
1.What does the underlined word “inequity” most probably mean in Paragraph 3?A.Unfairness.B.Satisfaction.C.Personal attitude.D.Reasonable statement.答案:A解析:词义猜测题 。
由第三段内容可知,路两旁一个人开着劳斯莱斯,另一个人则在乞讨,这让Hannah认为这样并不公平,并且他们的车子往前开走时她还在坚持,故该词的意思为“不 。

9、公平”,A项正确 。
2.What is suggested in the underlined sentence “Never suggest a grand gesture to an idealistic teenager” in Paragraph 5?A.Never advise an idealistic child to make a grand gesture.B.Unless a child is realistic,never give any promise.C.Give an immediate answer if the child is reasonable.D.Don 。

10、t respond to a childs demands without consideration.答案:D解析:句意理解题 。
由上面这则故事可知,Hannah的父母因用“Sellourhouse?”这样的话回应他们的女儿,结果最终真的把房子卖了,故该句句意为“不要不假思索就对孩子的要求做出回应”,D项正确 。
3.Which of the following statements is TRUE according to the passage?A.The Salwens donated a lot to charity though they werent rich.B.Unselfishn 。

11、ess comes from peoples primary satisfaction.C.Hannahs parents sold their house at Hannahs request.D.The authors children asked him to sell their house.答案:C解析:细节理解题 。
由第五段中的“Hannahseizedupontheideaofsellingtheluxuriousfamilyhomeanddonatinghalftheproceedstocharity,whileusingtheotherhalftobuyamoremodestr 。

12、eplacementhome.”可知,在Hannah的要求下,父母把房子卖了 。
4.What can we learn from the last paragraph?A.The Salwens regretted selling their house.B.The family members got much closer.C.People living in small houses are happy.D.The Salwens intend to buy another big house.答案:B解析:推理判断题 。
由最后一段中的“.sothefamilymembersspentmor 。

13、etimearoundeachother.Asmallerhouseunexpectedlyturnedouttobeamorefamily-friendlyhouse.”可知,住在相比之前小的房子里,Hannah一家在一起的时间更多了,家庭成员之间关系更加亲密了 。
5.The best title for the passage should be “”.A.The Less,the BetterB.An Expected SatisfactionC.Something We Can Live WithoutD.Somewhat Crazy but Inspiring答案:D解析:主旨大意题 。


14、该文介绍了Hannah要求父母把家里奢华的房子卖掉,将其中一半的钱捐赠给慈善机构,结果一家人在比之前小一点的房子里关系却更加亲密的故事,因而以D项“有点疯狂但却激励人心”作为标题更为形象生动 。


来源:(未知)

【学习资料】网址:/a/2021/0321/0021739781.html

标题:高考|高考英语二轮复习第三部分阅读理解专题能力训练十五阅读理解六


上一篇:地方病|地方病防治工作总结

下一篇:高考|高考政治二轮复习每日一题第02周每周一测