按关键词阅读: 能力 专题 复习 二轮 高考 十五 训练 理解 阅读 部分 第三 英语
29、,which has a programme of outdoor events today.Theres Woza Africaa truly outstanding line-up of African music,dance and activities tomorrow.ChildrensFestivalCardiffCastle,Cardiff (02920 394040),today,10:30am-5pm,ticket2(under-threesfree).Its that time of year again,when the green of Cardiff Castle i 。
30、s turned into a childrens wonderland.This year,theres an environmental theme,so there are big junk sculptures and a life-size whale,as well as clowns,mazes,workshops and videos.FireworkFantasiaCannonHillPark,Birmingham(0121 464 2000),tonight,7pm,adults5,children3(prebookedgroupticket10).Pack your pi 。
31、cnic basket for an evening music in one of Birminghams loveliest parks.The concert by the City of Birmingham Symphony Orchestra will end with a fireworks display.【语篇导读】本文是应用文 。
文章是伦敦周末活动的一个简介 。
11.If people want to feel the joy of summer beach,they can go to .A.Cardiff CastleB.Walpole ParkC.Cannon Hill。
32、ParkD.Victoria Embankmen Garden答案:B解析:细节理解题 。
根据BeachCamp部分的seaside,beach及所提供的地点可知 。
12.If a family of two adults and two children go to enjoy the Blue Peter Experience,how much should they pay?A.24.90.B.16.00.C.15.00.D.10.00.答案:A解析:细节理解题 。
根据TheBluePeterExperience部分的adults7.50,children4.95可知 。
13.“Woza Afr 。
33、ica” can provide people with .A.a show about filmsB.splendid fireworksC.an open-air concertD.music and dance答案:D解析:细节理解题 。
根据OutofAsia部分的“TheresWozaAfricaatrulyoutstandingline-upofAfricanmusic,danceandactivitiestomorrow.”可知,人们可以欣赏到非洲的音乐和舞蹈等 。
14.What do all the events mentioned in the text have in commo 。
34、n?A.They are all intended for Londoners.B.They are all suitable for children.C.They are all held indoors.D.They all last two days.答案:B解析:推理判断题 。
根据这几个活动中出现的childrensevent,youngfans,childrensprogramme,familyevent,childrenswonderland等信息及所给出的儿童票价等可知,这些活动都适合儿童参加 。
15.The text is most probably taken from .A. 。
【高考|高考英语二轮复习第三部分阅读理解专题能力训练十五阅读理解六】35、a news reportB.a travel guideC.a personal diaryD.a science magazine答案:B解析:文章出处题 。
文章介绍了伦敦周末的一些活动,包括活动内容、地点、票价等信息,故应该选自旅游指南 。
DI was jumping so high that I could see out of the window and right over the school gym.My dancing teacher,Miss Debbie kept saying to me,“Dont just jump high,Billy.You must contro 。
36、l your body.Youre not concentrating!”Well,I was concentrating.I was concentrating on getting up high.It just made me feel so good,floating up over the heads of those little girls.I could do all the dance steps perfectly.The teacher said I had great talent.She spent half the lesson just teaching me a 。
37、nd the girls in the class were always complaining about it.“Whens it our turn,Miss?.Its not fair,Miss!.just because hes a boy,Miss.”I loved dancing.I looked forward to the Saturday dance lesson all week.Once I started,I could just go on forever.It was right,what Miss Debbie said about stamina(耐力).It 。
38、 may look easy,but its not.Its hard.But I got so fit that I became a better football player and runner.I could keep going for hours.I must have been mad.My friend Michael kept warning me.“Hell find out.What are you going to do then?”I knew he was right,but I kept thinking,just this week,just one mor 。
39、e dance lesson,then Ill go back to the boxing.But I got more and more into it,and better and better at it,and Dad didnt come to watch me at boxing practice anymore,so I thought he wouldnt find out.Then,one Saturday during my lesson,disaster struck.As I was practising my dance steps with Miss Debbie, 。
40、I looked up and there was my dad standing at the door.I thought I was going to die.Miss Debbie saw that I had stopped dancing and was frozen to the floor in terror.“Whats wrong?”she said.Then the music stopped and she turned round and saw Dad.“You!Out!Now!”he snapped.【语篇导读】本文是一篇记叙文 。
文章讲述了作者违背父亲的意愿私自利 。
41、用拳击课时间去学习舞蹈,结果却被他父亲发现的故事 。
16.Why did the teacher spend half the lesson just teaching Billy?A.Because he was envied by the other students.B.Because he had difficulty in concentrating.C.Because he was the only boy in the class.D.Because he had a great gift for dancing.答案:D解析:细节理解题 。
根据第一段中的“Theteachersai 。
42、dIhadgreattalent.Shespenthalfthelessonjustteachingme.”可以判断出,老师这样做,是因为她认为他很有天赋,故选D项 。
来源:(未知)
【学习资料】网址:/a/2021/0321/0021739781.html
标题:高考|高考英语二轮复习第三部分阅读理解专题能力训练十五阅读理解六( 三 )